Päivitetty 4.9.2017
Tapahtumakalenterimme syksyllä 2017
Teemailtakokoontumiset pidetään joka kuukauden toinen keskiviikko Länsiharjun koulun kasvihuoneella, Helsingintie 52, 15700 Lahti kello 18 - 20.

Liikenneyhteydet kaupunkiliikenteen busseilla: linja-autoilla n:o 12 ja 31 Länsiharjun pysäkki (koulun kohdalla) tai n:o 3 ja 5 Mytäjäisten pysäkki, josta kävelymatkaa n. 700 m. Katso aikataulut Lahden Liikenteen sivuilta. Helppo tulla myös junalla.

Lauantaikurssit pidetään kuukauden 3. lauantai Länsiharjun koulun kasvihuoneella, Helsingintie 52, 15700 Lahti, ellei ohjelmassa toisin mainita. Kursseille ilmoittautumiset viimeistään edellisenä maanantaina (ellei toisin mainita), jotta voimme varmistaa ilmoittautuneille kurssin toteutumisesta ajoissa.

Löydä kerhoiltoihin ja kursseille Länsiharjun koululle syksyn aikana
Länsiharjun koulun pihalle Lahteen on pystytetty väistötilat oppilaille, tämän johdosta kulku kasvihuonerakennukseen, jonka opetustiloissa kerhoiltamme ja kurssimme järjestetään, on toistaiseksi muuttunut.
Tultaessa Helsingintieltä Länsiharjunkujan kautta (= liikennevaloista), autolla voi ajaa oikealta vanhan koulurakennuksen ympäri välituntipihalle, lähelle kasvihuonetta. Jos auton jättää entiselle parkkipaikalle, jalankulku kasvihuoneelle tapahtuu samaa reittiä.
Koulun pihalle on avattu myös uusi kulkureitti tontin etelälaidalle. Sinne pääsee kääntymällä Tapparankadulta Kansakoulunkadulle ja ajamalla kadun päähän.

Tervetuloa iltoihin ja kursseille!

Yleistä illoista:

Ota iltoihin mukaan omat perustyövälineet: kynä, sakset, liimaa, suoja-alusta ja aiheeseen liittyviä muita materiaaleja. Ota mukaan myös omia tai muiden tekemiä malleja. Aiheesta riippuen illoissa on tarjolla yhteistä materiaalia ja yleensä on mahdollisuus ostaa materiaalia myös ohjaajilta.

Kerhoillat
Kurssit
Retket
Markkinat yms. tapahtumat

Syksyn 2017 teema-aiheet

Ke 13.9. kello 18-20 Pikkuruiset virkatut hiiret 1
Syksy aloitetaan opettelemalla Tuula Kemppaisen opastuksella virkkaamaan pieniä hiiriä. Ota mukaan ohutta harmaata neulelankaa, virkkuukoukku, neula + ompelulankaa, pumpulia tms. täytteeksi. Pari mustaa siemenhelmeä, pätkä vaaleanpunaista kirjontalankaa. Materiaaleja saa myös ohjaajalta.La 30.9. ja su 1.10. klo 10-16 Superviikonloppu, Huomioi päivä
Syys-lokakuun vaihteessa järjestämme tehoviikonlopun.
Lauantaina aamupäivän pajassa opetellaan valmistamaan puita ja pensaita, iltapäivällä tehdään LED-valotolppa/lattialamppu.
Sunnuntaina tutustutaan vesiaiheiden tekoon (esim. suihkulähde, lampi, vesiputous), tuunataan patsaita sekä jatketaan puiden ja pensaiden parissa. Käytämme valmistamiamme esineitä Puistossa tapahtuu -teemanäyttelyyn (ks. sivu 21).
Voit osallistua molempiin päiviin tai jompaan kumpaan. Kurssin hinta 10 e/pv jäseniltä ja 15 e/pv ei-jäseniltä. Materiaalimaksu sähkötarvikkeista, rautalangoista ja vihermateriaaleista. Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat ohjeet tarvikkeista. Ilmoittaumiset materiaalihankintojen takia jo ma 18.9. mennessä. Pyritään järjestämään edullinen majoitus pitkämatkalaisille.Ke 11.10. kello 18-20 Kylttejä ja tauluja
Emboss-menetelmällä
Lokakuun illassa opetellaan tekemään katukylttejä ja vanhoja ”peltikylttejä” printeistä kolmiulotteisen lakan avulla. Mukaan: työskentelyalusta, sakset, liimaa, katkoteräveitsi, omia printtiaiheita (jos on). Materiaaleja ja printtejä saa myös ohjaajalta.La 21.10. kello 10-16 Virkatut hiiret 2
Lokakuussa jatketaan Tuula Kemppaisen opastuksella hiirien parissa tekemällä niitä lisää ja vaatettamalla niitä. Ota mukaan ohutta harmaata neulelankaa, virkkuukoukku, neula + ompelulankaa, pumpulia tms. täytteeksi. Pari mustaa siemenhelmeä, vaaleanpunaista lankaa, kankaita ja liimaa. Materiaaleja saa myös ohjaajalta. Kurssimaksu 10 e/jäsenet, muut 15 e. Ilmoittaudu ma 16.10. mennessä.


Ke 8.11. kello 18-20 Tuohiesineitä minikoossa 1
Marraskuussa taittelemme ohuista tuohisuikaleista erilaisia tuohiesineitä, esim. päänauhan, leipäkorin tai marjakorin Tuohi Muori Marjatta Flander-Airolan opastuksella. Mukaan: liimaa, sakset, katkoteräveitsi, viivoitin, lyijykynä. Tuohimateriaalit saadaan ohjaajalta.La 18.11. kello 10-16 Tuohiesineitä minikoossa 2
Kurssipäivänä jatkamme tuohen parissa työskentelyä Tuohi Muori Marjatta Flander-Airolan opastuksella. Teemme tuohikontin tai pyykkikorin tuohisuikaleista. Hinta 10 e/jäsenet, muut 15 e. Mukaan: liimaa, sakset, katkoteräveitsi, viivoitin, lyijykynä. Tuohimateriaalit saadaan ohjaajalta. Ilmoittaudu 8.11. mennessä.
Katso kuvia
Tuohi Muorin Puoti, Hirsimetsäntie 35, Lahti.
Avoinna joka päivä kello 10-20.


Ke 13.12. kello 18-20 Himmeli & Pikkujoulut
Virittäydymme joulun tunnelmaan tekemällä Sari-Anne Nousiaisen opastuksella ohuista oljista jouluisen himmelin tai pienemmän koristeen. Mukaan: ohutta rautalankaa tai ohut neula ja ompelulankaa, sakset. Olkihimmelin materiaalipaketteja saatavana kerholta. Nautimme samalla pikkujoulujen merkeissä glögiä, joulutorttuja ja -pipareita. Varaa mukaan pieni nukkisjoulupaketti tontun koriin!Ke 10.1.18 kello 18-20 Mattoja joka lattialle
Vuosi 2018 aloitetaan tutustumalla erilaisiin tapoihin tehdä mattoja nukkekodin lattioille. Varaa mukaan terävät sakset, neula ja ompelulankaa sekä liimaa, muut tarvikkeet saa kerholta.

La 20.1.18 kello 10-16 Minimaljoja, pöytiä, lavuaareja, ym. lasiesineitä kierrätyslaseista
Tammikuun lauantaikurssilla työstämme Minna Mäkisen ohjauksessa Ylöjärvellä, Vanha Vaasantie 20, 33470 Ylöjärvi, kierrätyslaseista ja lasiesineistä nukkekotiin sisustusesineitä ja huonekaluja. Kurssin hinta 10 euroa jäseniltä ja 15 euroa ei-jäseniltä. Materiaalimaksu 5 e. Ilmoittautumiset ma 8.1. mennessä. Tarvikelistat toimitetaan ilmoittautuneille. Katso tarkemmin myös yhdistyksen facebooksivulta.

____________________________


Toiveissa muita kursseja?

Teemakurssien lisäksi voimme järjestää myös muita kursseja jäsenistön esittämien toiveiden mukaan. Jos sinulla on mielessä kiinnostava aihe, kerro siitä meille sähköpostilla nukkekotiharrastajat(at)phnet.fi tai puhelimella 0400 7160276/Leea kevään aikana, niin saamme sovitettua kurssit kalenteriin ja tiedotettua niistä seuraavassa lehdessämme huhti-toukokuun vaihteessa. Katso myös mitä kaikkea olemme opetelleet ja tehneet reilun 10 vuoden aikana. Löytyykö niistä aiheista joku, joka kiinnostaisi sinua. Anna meille palautetta elokuun puoleen väliin mennessä, niin toteutamme eniten kiinnostusta herättäneitä aiheita uudelleen päiviettynä syksyn ohjelmistossa. Aiheet löytyvät täältä..

Terveisin hallitus

Palaa sivun alkuun.

Nukkekotitapahtumia syksyllä 2017

Kotimaiset nukkekoti- ja nukkemessut: 
14.-15.10.17 Suuri Snadi pienoismalli- ja miniatyyritapahtuma, Otahalli, Espoo,
4.-5.11.17 Lahden Nukkekoti- ja Nukkemessut Kätevä-Tekevä-messujen yhteydessä, Lahden Messukeskus,
17.-19.11.17 Nukkekotimessut Suomen
kädentaitomessujen yhteydessä, Tampereen messukeskus, Tampere,

Katso kotimaiset nukkekoti- ja nukkemessut.

Nukkekotimessuja maailmalla
16.-17.9.17 Fira d’Artesans Miniaturistes, Barcelona, Espanja
30.9.-1.10.17 Miniatura, Birmingham, Englanti
30.9.-1.10.17 Dolls House Nederland Show, Ulft, Hollanti

Palaa sivun alkuun.