Päivitetty3.10.2018
Tapahtumakalenterimme syksyllä 2018
Yleistä teemakokoontumisista

Teemailtakokoontumiset pidetään tammi-toukokuussa ja syys-joulukuussa joka kuukauden toinen keskiviikko Lahdessa Länsiharjun koulun kasvihuoneella, Helsingintie 52 kello 18 - 20.
Ota iltoihin mukaan omat perustyövälineet: kynä, viivoitin, sakset, askarteluveitsi, sivuleikkurit, liimaa, maalarinteippiä, suoja-alusta, kuljetusrasia ja aiheeseen liittyviä materiaaleja. Ota mukaan myös omia tai muiden tekemiä malleja, jos sinulla on niitä. Kannattaa tarkastaa myös Facebookista tai nettisivulta mitä siellä kerrotaan illan/kurssin sisällöstä ja tarvikkeista sekä materiaaleista.

Kuukauden aiheet käsittävät yhteisen teeman. Keskiviikkoillassa on mahdollisuus saada ohjeita ja materiaaleja ko. aiheeseen liittyvien pikkuesineiden tekoon. Lauantaikurssilla on mahdollisuus tehdä aikaa vievämpiä esineitä ohjatusti. Kurssit ovat vuosikokouksen päätöksellä jäsenille ilmaisia vuoden 2018 aikana, muilta perimme 5 euroa, ellei toisin mainita kurssin kohdalla.

Keskiviikkoiltoihin ei ole ennakkoilmoittautumista. Ilmoittaudu lauantaikurssille viimeistään edeltävään keskiviikkoon mennessä kyseisen tapahtuman Facebook-sivuilla Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajat tai nukkekotiharrastajat(at)phnet.fi tai tekstarilla/puhelimella Leea Lehelmälle, puh. 0400 716 276 ja Anita Björnille, puh. 050 337 4999.
Lauantaikursseille ilmoittautuneille lähetetään tarvittaessa lista tarvittavista erikoismateriaaleista. Lauantaikurssit pidetään Länsiharjun koulun kasvihuoneen opetustilassa, Helsingintie 52, 15700 Lahti, jos osallistujia on vähintään 8, ellei ohjelmassa toisin ilmoiteta. Pienemmät ryhmät kokoontuvat ilmoittautuneille erikseen kerrottavassa osoitteessa. Jokaisesta kurssista on oma tapahtumasivu Facebookissa, voit käydä keskustelemassa siellä aiheesta.
Ohjaajilla on usein mukana materiaaleja yhteiseen käyttöön. Heillä on myös myynnissä teemaan liittyviä tarvikepaketteja ohjeineen.

Löydä kerhoiltoihin ja kursseille Länsiharjun koululle syksyn aikana
Länsiharjun koulun pihalla on tehty suuria muutostöitä kulkureittien kohdalla.
Tultaessa Helsingintieltä Länsiharjunkujan kautta (= liikennevaloista), autolla voi ajaa oikealta uuden koulurakennuksen takana olevalle parkkipaikalle. Jätä auto siihen, jalankulku kasvihuoneelle tapahtuu vasemmalla olevan "pikkukoulun" ja parakkikoulun välistä kävelytietä pitkin.


Kerhoillat ja kurssit
Retket
Markkinat yms. tapahtumat

Syksyn 2018 toimintaaKe 12.9. klo 18-20 1:144 nukketalon sisustus 1
Syksy aloitetaan nukketalon nukketalon sisustuksella. Askartelemme pienen pieniä puu- ja pahvihuonekaluja keväällä saatuun pikku taloon. Ota mukaan sakset, liimaa, pinsetit, kahvitikkuja, spatuloita, ohutta pahvia, pieniä siemen helmiä, santapaperia, maaleja, sivellin ja vesikuppi. Ohjaajalta mahdollisuus ostaa materiaaleja.La 22.9. klo 9.30-15.30 1:144 nukketalon sisustus 2
Jatkamme nukketalon nukketalon sisustusta. Askartelemme pienen pieniä pehmustettuja huonekaluja ja massasta kylpyhuoneen kalusteita keväällä saatuun pikku taloon. Ota mukaan sakset, liimaa, pinsetit, kahvitikkuja, spatuloita, pieniä siemen helmiä, ohutta pahvia, pienikuvioista puuvillakangasta, pumpulia, valkoista Fimo-massaa, muovailupuikkoja (cocktailtikkuja), hopean ja kullan väristä maalia, sivellin, vesikuppi. Ohjaajalta mahdollisuus ostaa materiaaleja.
Ilmoittautumiset 12.9. mennessä nukkekotiharrastajat(at)phnet.fi, Facebook-sivullamme tai kurssivastaava Sirpa Mattilalle, puh. 040 829 0028, sirpa.tuula(at)gmail.com.Ke 10.10. kello 18-20 Mininalleja ja muita pieniä pehmoeläimiä piippurasseista

Lokakuun illassa opetellaan tekemään ohuista piippurasseista mininalleja ja muita pieniä pehmoja. Mukaan mahdollisimman ohuita askartelupunoksia tai värillisiä piippurasseja. pumpulia tai ohutta valkoista huopaa, valkoista ja mustaa ompelulankaa + neula, kapeaa silkkinauhaa, reiättömiä mustia helmiä, sivuleikkurit, pyöröpihdit ja kärkipihdit, pinsetit, liimaa. Piippurasseja saa ostaa ohjaajalta.La 13.10. ja su 14.10. klo 10-16 Superviikonloppu

Huom. päivä. Lokakuun toisena viikonloppuna järjestämme jälleen pitkän viikonlopun.
Lauantaina huovutamme Leila Finnlundin opastuksella erilaisia eläimiä. Sunnuntaina jatketaan huovuttamista ja tehdään siinä sivussa talkoilla 1:12 pukkipöytiä marraskuun alussa olevaa Nukkekodin nukkekoti-näyttelyä varten valmiiksi leikatuista ja pätkityistä materiaaleista.
Sunnuntain ohjelmaan on tullut myös lisäys: Opettelemme muovailemaan (koti)eläimiä ja hahmoja massoista Riku Riihelän johdolla. Käytettävät massat ovat itsekuivuva savi, Fimot, paperimassa ja taikataikina. Katso kuvia facebook-sivulta.

Voit osallistua molempiin päiviin tai jompaan kumpaan. Kurssit ovat jäsenille ilmaisia, ei-jäsenet 5 euroa. Materiaalimaksu villasta, huovutusneuloista ja massoista, jos käyttää ohjaajien materiaaleja. Ilmoittautuneille lähetetään tarvikelista ja se löytyy myös Facebookista ko. tapahtuman sivuilta ensi viikon lopulla. Kurssipaikka Miekkiön kylätalo, Miekkiöntie 516, 15700 Lahti. Sijaitsee 5 km Miekkiön tietä tavaratalo Kärkkäisesltä Orimattilaan päin.  
Ilmoittautumiset nukkekotiharrastajat(at)phnet.fi. Tai tekstarilla Anita Björnille, puh. 050 337 4999 (soitto vain iltaisin) materiaalihankintojen takia viimeistään 8.10. mennessä. 
Lisäksi ideoidaan ja kootaan kahvitauoilla esine- ja tarvikelistaa Kätevä-Tekevä -messuille Nukkekodin Nukkekoti ja Leirielämää-näyttelyä varten samaan tapahtumaan.

Tervetuloa mukaan superviikonloppuun!

Kokoamme 3.-4.11. Lahden messuksekuksessa Kätevä-Tekevä -messujen yhteydessä pidettäville Lahden Nukkekoti- ja Nukkemessuille kaksi näyttelykokonaisuutta. Toinen koostuu keväällä saaduista ja muistakin harrastajilla olevista 1:144 kokoisista Nukkekodin Nukkekodeista. Laitamme niitä esille pienille pukki- tms. muille pöydille ja tasoille. Sijoitamme sitten nukkeja tarkastelemaan ja katselemaan tätä 1:12 kokoista näyttelyä. Ilmoita minitalosi ja nukkesi mukaan!  
Toinen näyttelykokonaisuus tehdään viime kevään Leirielämää-pienoishuonetöiden ympärille. Tarkoituksena on tehdä maisema, missä on pieni mm. leirintä&karavaanarialue, partio- ja koululaisleirit, aavikkoleiri,  mustalaisleiri, intiaanileiri, laavuja ja metsässä (tarvitaan puita ja pensaita) telttailijoita ym. leireilyyn liittyvää rekvisiittaa. Ilmoita omat teemaan sopivat miljööt ja boxit mukaan. Ke 14.11. kello 18-20 Jouluisia kukkia pullossa

Marraskuussa muotoilemme Mirja Leppäsen johdolla Fimo-massasta pieniä tulppaaneita tai narsisseja pikkuruisiin pulloihin tai kukkaruukkuihin. Mukaan sopivan värisiä Fimo-massoja, muotoilupuikkoja, pinsetit, pieni lasipullo tai kukkaruukku, tasainen kaakelilaatta työalustaksi. Tarvikkeita saa myös ohjaajalta.
La 24.11. kello 10-16 Jouluvalmisteluja

Kurssipäivänä jatkamme joulun valmisteluja Sirpa Mattilan ohjauksella. Teemme joulukukka-asetelmia kierrätysmateriaaleista ja valmistamme havuköynnöksen takan reunalle. Mukaan vihermateriaaleja, pieniä helmiä, kukkaheteitä, kapeaa silkkinauhaa, kukkaruukkuja ja pieniä koreja, kiilleliimoja, valkoista maalia. Materiaaleja saatavana myös ohjaajalta. Ilmoittaudu pe 16.11. mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään tarvikelista ja se löytyy myös Facebookista ko. tapahtuman sivuilta.
Ilmoittaudu lauantaikurssille viimeistään edeltävään keskiviikkoon mennessä kyseisen tapahtuman Facebook-sivuilla tai nukkekotiharrastajat(at)phnet.fi tai tekstarilla Anita Björnille, puh. 050 337 4999 (soitto vain iltaisin).
Ke 13.12. kello 18-20 Joululeivonnaisia

Virittäydymme joulun tunnelmaan tekemällä Fimo-massasta ja taikataikinasta joulutorttuja ja -pipareita sekä muita leivonnaisia. Mukaan sileä kaakelilaatta, muovailupuikkoja, Fimo-massoja, tarjoiluastia, alumiinifoliota (alumiinivuoka) paistopelliksi. Taikataikinaa saa kerholta.
Vietämme samalla pikkujoulua glögin, joulutorttujen ja -pipareiden kera. Varaa mukaan pieni nukkisaiheinen joulupaketti tontun koriin
!

Joulukuussa ei järjestetä lauantaikurssia.

____________________________


Toiveissa muita kursseja?

Teemakurssien lisäksi voimme järjestää myös muita kursseja jäsenistön esittämien toiveiden mukaan. Jos sinulla on mielessä kiinnostava aihe, kerro siitä meille sähköpostilla nukkekotiharrastajat(at)phnet.fi tai puhelimella 0400 7160276/Leea kevään aikana, niin saamme sovitettua kurssit kalenteriin ja tiedotettua niistä seuraavassa lehdessämme huhti-toukokuun vaihteessa. Katso myös mitä kaikkea olemme opetelleet ja tehneet reilun 10 vuoden aikana. Löytyykö niistä aiheista joku, joka kiinnostaisi sinua. Anna meille palautetta elokuun puoleen väliin mennessä, niin toteutamme eniten kiinnostusta herättäneitä aiheita uudelleen päiviettynä syksyn ohjelmistossa. Aiheet löytyvät täältä..

Terveisin hallitus

Palaa sivun alkuun.

________________________________

Retket ja matkatNyt euroja possuun! Lähdetään huhtikuussa 2019 Chicagoon nukkismessuille.
Ilmoittaudu alustavasti mukaan ja aloita jo säästämään matkarahoja.

Alustava matkasuunnitelma
Matka-ajankohta: 23.-30.4.2019 Chicago International-messut 26.-28.4.2019
Hotelli: Marriott Chicago O’Hare (myös messupaikka)
Messuliput: $ 25/ 3 pv (n. 21 e)
Majoitushinta: Alustava arvio 120 e/vrk/2 h-huone, (=60 e/hlö/yö)
Lentoliput: esim. British Airways m/p 577 e, välilasku Lontoossa, lentoaika n. 13 t/11 t. Lähtö Hki-Vantaa ti 23.4. klo 8:00, Chicago O’Hare Airport 13:25. Paluu Chicago O’Hare Airport ti 30.4. klo 19.25, Hki-Vantaa ke 1.5. klo 15.15.
Kenttä sijaitsee lähellä hotellia. Nettipalvelut eivät vielä anna tarkkoja hintoja yli vuoden päähän. Hinta-arvio laskettu kevään 2018 tilanteen mukaan. Lähtö ja tulopäivä samoin perilläolopäivien määrä räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan. Suunnitellaan matkaa yhdessä, lähetä vinkkejä nukkekotiharrastajat(at)phnet.fi.

_________________________________

Nukkekoti ja nukketapahtumia syksyllä 2018

Kotimaiset nukkekoti- ja nukkemessut: 
06.-07.10.18 Suuri Snadi pienoismalli- ja miniatyyritapahtuma,
Otahalli, Otaranta 6, 02150 Espoo
03.-04.11.18 Lahden Nukkekoti- ja nukkemessut
Kätevä-Tekevä -messujen yhteydessä
Lahden Messukeskus, Lahti
08.12.18 Lahden Nukkekotijoulumyyjäiset
Lahden keskustassa. Paikka vielä vahvistamatta.
Päivitetään tänne heti kun selviää.

Katso kotimaiset nukkekoti- ja nukkemessut.

Nukkekotimessuja maailmalla

1.12.18 Kensington Dolls House Festival, Lontoo, Englanti

Palaa sivun alkuun.