Päivitetty 1.2.2019
Tapahtumakalenterimme syksyllä 2018
Yleistä teemakokoontumisista

Teemailtakokoontumiset pidetään tammi-toukokuussa ja syys-joulukuussa joka kuukauden toinen keskiviikko Lahdessa Länsiharjun koulun kasvihuoneella, Helsingintie 52 kello 18 - 20.
Ota iltoihin mukaan omat perustyövälineet: kynä, viivoitin, sakset, askarteluveitsi, sivuleikkurit, liimaa, maalarinteippiä, suoja-alusta, kuljetusrasia ja aiheeseen liittyviä materiaaleja. Ota mukaan myös omia tai muiden tekemiä malleja, jos sinulla on niitä. Kannattaa tarkastaa myös Facebookista tai nettisivulta mitä siellä kerrotaan illan/kurssin sisällöstä ja tarvikkeista sekä materiaaleista.

Kuukauden aiheet käsittävät yhteisen teeman. Keskiviikkoillassa on mahdollisuus saada ohjeita ja materiaaleja ko. aiheeseen liittyvien pikkuesineiden tekoon. Lauantaikurssilla on mahdollisuus tehdä aikaa vievämpiä esineitä ohjatusti. Kurssit ovat vuosikokouksen päätöksellä jäsenille ilmaisia vuoden 2018 aikana, muilta perimme 5 euroa, ellei toisin mainita kurssin kohdalla.

Keskiviikkoiltoihin ei ole ennakkoilmoittautumista. Ilmoittaudu lauantaikurssille viimeistään edeltävään keskiviikkoon mennessä kyseisen tapahtuman Facebook-sivuilla Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajat tai nukkekotiharrastajat(at)phnet.fi tai tekstarilla/puhelimella Leea Lehelmälle, puh. 0400 716 276 ja Anita Björnille, puh. 050 337 4999.
Lauantaikursseille ilmoittautuneille lähetetään tarvittaessa lista tarvittavista erikoismateriaaleista. Lauantaikurssit pidetään Länsiharjun koulun kasvihuoneen opetustilassa, Helsingintie 52, 15700 Lahti, jos osallistujia on vähintään 8, ellei ohjelmassa toisin ilmoiteta. Pienemmät ryhmät kokoontuvat ilmoittautuneille erikseen kerrottavassa osoitteessa. Jokaisesta kurssista on oma tapahtumasivu Facebookissa, voit käydä keskustelemassa siellä aiheesta.
Ohjaajilla on usein mukana materiaaleja yhteiseen käyttöön. Heillä on myös myynnissä teemaan liittyviä tarvikepaketteja ohjeineen.

Löydä kerhoiltoihin ja kursseille Länsiharjun koululle syksyn aikana
Länsiharjun koulun pihalla on tehty suuria muutostöitä kulkureittien kohdalla.
Tultaessa Helsingintieltä Länsiharjunkujan kautta (= liikennevaloista), autolla voi ajaa oikealta uuden koulurakennuksen takana olevalle parkkipaikalle. Jätä auto siihen, jalankulku kasvihuoneelle tapahtuu vasemmalla olevan "pikkukoulun" ja parakkikoulun välistä kävelytietä pitkin.


Kerhoillat ja kurssit
Retket
Markkinat yms. tapahtumat

Kevään 2019 toimintaa
Ke 9.1. klo 18-20 Kalusteita kuormalavoista 1
Vuoden 2019 ensimmäisessä kerhoillassa keskiviikkona 9.1.2019 kello 18-20 kokoamme nukkekodin väelle kuormalavoja valmiista tarvikekiteistä (tarvikepussi 0,50€/kpl). 
Valmiista lavoista teemme lauantaikurssilla kalusteita.
Ota mukaan santapaperia, askartelusaha, EriKeeper tms. puuliimaa, pieniä puristimia tai kuminauhoja, katkoterä veitsi, sakset, listaleikkuri, maalarinteippiä. 
Kerhoiltaan tervetulleita kaikki jäsenet -ei ennakkoilmoittautumista. Osoite: Länsiharjun koulun kasvihuone, Helsingintie 52, LahtiLa 19.1. klo 9.30-15.30 Kalusteita kuormalavoista 2
Tammikuun lauantaikurssillla 19.1.2019 kello 10-15.30 teemme Sirpa Mattilan ohjauksessa nukkekodin kalusteita kuormalavoista. Kokoamme niistä sohvapöydän ja kulmasohvan tyynyineen ja kehittelemme lavasta esim. kukkatelineen tai muita esineitä. Ohjaajalla on useita malliehdotuksia. Lavojen materiaaleja saa ostaa ohjaajalta 0,50 e/setti 1:12 tai 1:16 koossa. Ohjaajalla myös kankaita ja pehmukkeita tyynyjä varten sekä pleksipaloja pöytien lasitasoiksi. 
Kurssi on jäsenille ilmainen, muille kurssi maksaa 5 e, joka suoritetaan yhdistyksen tilille FI52 3131 1000 3844 57 ennen kurssin alkamista. Viestiin osallistujan nimi ja yhteystiedot (sähköpostiosoite tai kännykän numero). Pitopaikka Länsiharjun koulun kasvihuone, Helsingintie 52, Lahti. 
Ilmoittautumiset kurssille viimeistään ke 16.1.2019 mennessä ilmoittautumiset(at)nukkekotiharrastajat.fi, facebook-sivujen kautta: Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajat tai kurssivastaavalle tekstarilla: 040 829 0028 /Sirpa Mattila tai meilillä sirpa.tuula@gmail.com.Ke 13.2. kello 18-20 Talven riemuja 1

Helmikuun illassa heittäydytään talven riemuihin. Opettelemme tekemään vanhan ajan Nurmis-luistimet. Mahdollisuus tehdä myös mm. liukureita ja mahakelkka. .
.
Työvälineiksi kannattaa ottaa mukaan
santapaperia, askartelusaha, EriKeeper tms. puuliimaa, pieniä puristimia tai kuminauhoja, katkoterä veitsi, sakset, listaleikkuri, maalarinteippiä, valkoista ja mustaa maalia + siveltimet sekä työskentelyalusta. Mukaan voi ottaa myös softis-muovia, tuli-, kahvi-, jäätelö- ja grillitikkuja, metallifoliota (esim. tuikunkuoret), ohutta nahkaa, mustaa ompelulankaa, ohutta pahvia.
Materiaaleja saatavana myös ohjaajalta.

La 23.2. klo 10-16 Talven riemuja 2

Tarkensimme vähän kurssin aihetta ettei ole sama kuin muutama vuosi sitten. Lauantain kurssilla jatketaan aikaa vievempien esineiden parissa opettelemalla tekemään vesikelkka tai rattikelkka.
Kurssi on jäsenille ilmainen, muille kurssi maksaa 5 e, joka suoritetaan yhdistyksen tilille FI52 3131 1000 3844 57 ennen kurssin alkamista. Viestiin osallistujan nimi ja yhteystiedot (sähköpostiosoite tai kännykän numero). Pitopaikka Länsiharjun koulun kasvihuone, Helsingintie 52, Lahti. 
Ilmoittautumiset kurssille viimeistään ma 18.2.2019 mennessä ilmoittautumiset(at)nukkekotiharrastajat.fi, facebook-sivujen kautta: Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajat tai kurssivastaavalle tekstarilla: 040 829 0028 /Sirpa Mattila tai meilillä sirpa.tuula@gmail.com. Ilmoittautuneille lähetetään vahvistus kurssista ja työväline-/tarvikeluettelo. Materiaaleja saatavana myös ohjaajalta.Ke 13.3. kello 18-20 Syklaamin suloa

Maaliskuussa saamme ohjaajaksemme kukkataituri Katrina Rauhaniemen Helsingistä. Kerhoillassa teemme hänen opastuksella tarvikepaketista suloinen syklaami. Tarvikepaketin hinta 7 euroa, sisältää kaikki kukkaan tarvittavat osat ja ruukun. Ota mukaan pinsetit, muotoilutyökalut/puikot (valmiiksi pyöreäpäiseksi hiottu cocktailtikku, sivuleikkurit, Tacky glue -liimaa tai geelimäistä pikaliimaa, sakset, suurennuslasi, otsalamppu tai pöytälamppu sekä työskentelyalusta. Valkoista maalia (syklaami), vesiastia, ohutkärkinen sivellin, kukkaruukku (saa ostaa myös ohjaajalta). Poikkeuksellisesti ennakkoilmoittautuminen iltaan ma 4. 3. mennessä tarvikepakettien määrän selvittämiseksi.La 23.3. kello 10-16 Ihastuttava orkidea

Maaliskuun kurssipäivänä jatkamme kukka-aiheen parissa. Askartelemme kukkataituri Katrina Rauhaniemen ohjauksessa tällä kertaa ihana orkidea. Tarvikepaketin hinta 10 euroa.
Max. 15 osallistujaa. Kurssi on jäsenille ilmainen, muille kurssi maksaa 5 e, joka suoritetaan yhdistyksen tilille FI52 3131 1000 3844 57 ennen kurssin alkamista. Viestiosaan osallistujan nimi ja yhteystiedot (sähköpostiosoite tai kännykän numero). Pitopaikka Länsiharjun koulun kasvihuone, Helsingintie 52, Lahti. 
Ilmoittautumiset kurssille viimeistään pe 15.3.2019 mennessä ilmoittautumiset(at)nukkekotiharrastajat.fi, facebook-sivujen kautta: Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajat tai kurssivastaavalle tekstarilla: 040 829 0028 /Sirpa Mattila tai meilillä sirpa.tuula@gmail.com. Ilmoittautuneille lähetetään vahvistus kurssin toteutumisesta ja työväline-/tarvikeluettelo. Tässä alustava lista tarvikkista/työvälineistä: Ota mukaan pinsetit, muotoilutyökalut/puikot (valmiiksi pyöreäpäiseksi hiottu cocktailtikku, sivuleikkurit, Tacky glue -liimaa tai geelimäistä pikaliimaa, sakset, suurennuslasi, otsalamppu tai pöytälamppu sekä työskentelyalusta. Vaaleanpunaista maalia (orkidea), vesiastia, ohutkärkinen sivellin, kukkaruukku (saa ostaa myös ohjaajalta). Materiaaleja saatavana myös ohjaajalta.Ke 10.4. kello 18-20 Hei me lennetään 1 - korinpunontaa

Huhtikuun kerhoillassa punotaan koreja ja tehdään leijoja. Ennakoimme kuukauden lauantaikurssia ja punomme korin kuumailmapalloa varten. Voi tehdä myös pyykkikorin tai pienempiä koreja samalla tekniikalla. Ota mukaan salaattiruukku/Apetina kori tms. rungoksi sopiva koripohja. Ohutta paperinarua tai niintä, 1 mm rautalankaa, pala tukevaa pahvia. Työvälineinä tarvitset mm. sakset, sivuleikkurit, liimaa, piikin, pinsetit, virkkuukoukun (esim. no 3), työskentelyalusta.
La 20.4. kello 10-16 Hei me lennetään 2 - kuumailmapalloilua

Kurssilauantaina teemme kuumailmapallon kerhoillassa tehdyn koriin. K urssi on jäsenille ilmainen, muille kurssi maksaa 5 e, joka suoritetaan yhdistyksen tilille FI52 3131 1000 3844 57 ennen kurssin alkamista. Viestiin osallistujan nimi ja yhteystiedot (sähköpostiosoite tai kännykän numero).
Pitopaikka Länsiharjun koulun kasvihuone, Helsingintie 52, Lahti. 
Ilmoittautumiset kurssille viimeistään ke 10.4.2019 mennessä ilmoittautumiset(at)nukkekotiharrastajat.fi, facebook-sivujen kautta: Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajat tai kurssivastaavalle tekstarilla: 040 829 0028 /Sirpa Mattila tai meilillä sirpa.tuula@gmail.com. Ilmoittautuneille lähetetään vahvistus kurssin toteutumisesta ja työväline-/tarvikeluettelo.Ke 8.5. kello 18 lähtien Kevät puuhia puutarhassa 1, kello 19 lähtien vuosikokous

Toukokuun kerhoillassa valmistaudumme kesään tekemällä taimilaatíkoita ja pieniä puutarhatyökaluja. Jokaiselle osallistujalle myös siemen- ja multapussi printtiarkit. Ota mukaan tuli-, cocktail- ja kahvitikkuja, puuviilua, kuivattuja kahvinporoja, taimiksi sopivaa vihreää. Tarvikkeita saa myös ohjaajalta. Työvälineet: sakset, liimaa, sivuleikkurit, tikkuja, metallifoliota (esim. tuikunkuori), maalarinteippiä, työskentelyalusta.

Kello 19 lähtien pidetään yhdistyksen vuosikokous, jossa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kahvitarjoilu.La 18.5. kello 10-16 Kevät puuhia puutarhassa 2

Toukokuun kurssipäivänä rakennetan puutarhavaja. Ohjaajalta saa ostaa tarvikepaketin vajaan, hinta 10 euroa. Mahdollisuus tehdä myös puutarhakalusteita tai työkaluja. Kurssi on jäsenille ilmainen, muille kurssi maksaa 5 e, joka suoritetaan yhdistyksen tilille FI52 3131 1000 3844 57 ennen kurssin alkamista. Viestiin osallistujan nimi ja yhteystiedot (sähköpostiosoite tai kännykän numero). Pitopaikka Miekkiön kylätalo, Miekkiöntie 516, 15700 Lahti.  
Ilmoittautumiset kurssille viimeistään ma 8.5.2019 mennessä ilmoittautumiset(at)nukkekotiharrastajat.fi, facebook-sivujen kautta: Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajat tai kurssivastaavalle tekstarilla: 040 829 0028 /Sirpa Mattila tai meilillä sirpa.tuula@gmail.com. Ilmoittautuneille lähetetään vahvistus kurssin toteutumisesta ja työväline-/tarvikeluettelo.

____________________________


Toiveissa muita kursseja?

Teemakurssien lisäksi voimme järjestää myös muita kursseja jäsenistön esittämien toiveiden mukaan. Jos sinulla on mielessä kiinnostava aihe, kerro siitä meille sähköpostilla nukkekotiharrastajat(at)phnet.fi tai puhelimella 0400 7160276/Leea kevään aikana, niin saamme sovitettua kurssit kalenteriin ja tiedotettua niistä seuraavassa lehdessämme huhti-toukokuun vaihteessa. Katso myös mitä kaikkea olemme opetelleet ja tehneet reilun 10 vuoden aikana. Löytyykö niistä aiheista joku, joka kiinnostaisi sinua. Anna meille palautetta elokuun puoleen väliin mennessä, niin toteutamme eniten kiinnostusta herättäneitä aiheita uudelleen päiviettynä syksyn ohjelmistossa. Aiheet löytyvät täältä..

Terveisin hallitus

Palaa sivun alkuun.

________________________________

Retket ja matkatNyt euroja possuun! Lähdetään huhtikuussa 2019 Chicagoon nukkismessuille.
Ilmoittaudu alustavasti mukaan ja aloita jo säästämään matkarahoja.

Alustava matkasuunnitelma
Matka-ajankohta: 23.-30.4.2019 Chicago International-messut 26.-28.4.2019
Hotelli: Marriott Chicago O’Hare (myös messupaikka)
Messuliput: $ 25/ 3 pv (n. 21 e)
Majoitushinta: Alustava arvio 120 e/vrk/2 h-huone, (=60 e/hlö/yö)
Lentoliput: esim. British Airways m/p 577 e, välilasku Lontoossa, lentoaika n. 13 t/11 t. Lähtö Hki-Vantaa ti 23.4. klo 8:00, Chicago O’Hare Airport 13:25. Paluu Chicago O’Hare Airport ti 30.4. klo 19.25, Hki-Vantaa ke 1.5. klo 15.15.
Kenttä sijaitsee lähellä hotellia. Nettipalvelut eivät vielä anna tarkkoja hintoja yli vuoden päähän. Hinta-arvio laskettu kevään 2018 tilanteen mukaan. Lähtö ja tulopäivä samoin perilläolopäivien määrä räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan. Suunnitellaan matkaa yhdessä, lähetä vinkkejä nukkekotiharrastajat(at)phnet.fi.

_________________________________

Nukkekoti ja nukketapahtumia keväällä 2019

Kotimaiset nukkekoti- ja nukkemessut: 

La 16.02.19 Tampereen Nukkekoti- ja Nukkemessut
Museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti 5, Tampellan vanha tehdasalue.
16.-17.03.19 Turun Nukkekoti- ja Nukkemessut
Turun kädentaitomessujen yhteydessä
Turun messu- ja kongressikeskus
16.-17.03.19 Old Toy Swap/Leikkikalumarkkinat
Turun kädentaitomessujen yhteydessä
Turun messu- ja kongressikeskus
La 13.04.19 Vanhat lelut ja nukke- & nukkekotimessut
Puistokulma, Talkootie 4, 01350 Vantaa (Hiekkaharju)
La 08.06.19 Lahden Miniatyyri Markkinat
Asko II tapahtumatori, Askonkatu 9, Lahti
Järjestäjä Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajat Ry
La 13.7.19 Savitaipaleen Nukkekotimarkkinat
Savitaipaleen lukion ruokalassa, Koulutie 7, Savitaipale
Su 28.7.19 Wanhan ajan lelumarkkinat
Forssan työväentalo, Kauppakatu 17, Forssa
La 17.08.19 Lieksan Minimarkkinat
Salme Martikaisen pihapiirissä, Rasivaarantie 3, Pankakoski
Su 29.9.19 Wanhan ajan lelumarkkinat
Palokunnankatu 18, Hämeenlinna
5.-6.10.19 Suuri Snadi - Pienoisrautatie-, Pienoismalli- ja Miniatyyritapahtuma
Otahalli, Otaranta 6, 02150 Espoo
02.-03.11.19 Lahden Nukkekoti- ja Nukkemessut
Kätevä-Tekevä -messujen yhteydessä
Lahden Messukeskus, Lahti


Kotimaiset nukkekoti- ja nukkemessut: 
Katso tarkemmin kotimaiset nukkekoti- ja nukkemessut.

Nukkekotimessuja maailmalla

9.-10.02.19 Miniaturitalia, Milano, Italia
02.-03.03.19 Dolls House Nederland Show, Arnhem, Hollanti
La 16.03.19 Miniatyrmässan Tukholma, Hotel Anglais, Humlegårdsgatan 23, Tukholma, Ruotsi
30.-31.03.19 Spring Miniatura, Birmingham, Englanti
25.-26.4.2019 Chicago International, Chicago, USA
04.-05.05.19 Dukkehusfestival, Farum, Tanska
10.-11.5.19 Kensington Dolls House Festival, Lontoo, Englanti
10.-12.5.19 Nukukunst - Art of Dolls Festival, Laululava, Tallinna, Viro
25.-26.05.19 1zu12 Messe, Rheda-Wiedebrück, Saksa
Su 9.06.19 S.I.M.P -nukkekotimessut, Pariisi, Ranska

Palaa sivun alkuun.