Willa Viola -hyväntekeväisyysprojekti
Nukkekotiyhdistys ry täyttää tänä vuonna 30-vuotta. Se on päättänyt järjestää juhlan kunniaksi nukkekotinäyttelyn 1.6.-30.9.21 Aholassa, Juhani Ahon museossa, Järvenpäässä.
 
Näyttelyyn kootaan laaja nukkekotikokonaisuus, yli 10 asuntoa käsittävä rivitalo. Koko rivitalon pituus tulee olemaan lähes viisi metriä! Näyttävä kokonaisuus siis työn alla. Yksittäisillä jäsenillä, kerhoilla ja yhdistyksillä oli mahdollisuus varata oma huoneisto siihen. 
 
Innostuimme Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajissa asiasta ja olemme varanneet rivitalosta ison huoneiston. Sen koko on 70 x 40 cm, etupiha 70 x 20 cm ja takapiha 70 x 60 cm. Koko komeuden pohja-ala on siis 70 x 120 cm. Meidän toteuttamasta talosta tulee kaksi kerroksinen + vinttikerros.
Olemme päättäneet lahjoittaa talon pihoineen näyttelyn jälkeen tamperelaiselle Willa Violalle, joka on yksityinen ikääntyneiden palvelutalo. Siellä oltiin erittäin mielissään asiasta. Vireille vanhuksille kaivataan mielenkiintoisia kiinnostuksen kohteita.

Talo tulee kuvastamaan osittain lahjoituskohdetta eli on monen asukkaan yhteisö. Alakertaan tulevat avoimet yhteiset tilat: keittiö, ruokailutila, aula, olohuone ja kirjato/lukusali. Toiseen kerrokseen tulee kaksi makuuhuonetta, takkahuone, aula ja ylellinen kylpyhuone. Vinttikerrokseen/3. kerrokseen tulee yksi makuuhuone, sauna + pesuhuone, kattoterassi ja suuri poreamme sekä pari vinttikomeroa. Talon aikakausi on nykyaika ja sisustus tulee olemaan sekoitus useammilta vuosikymmeniltä: Modernimpi alakerta ja yksilölliset makuuhuoneet, jne. Mittakaava on 1:12. Pohjapiirrokset ovat katsottavissa nettisivuiltamme.
 
Talossa riittää runsaasti tehtävää useille käsipareille. Kokoamme projektin ympärille tiimin, johon toivomme mukaan mahdollisimman monia jäseniämme. Toivomme, että juuri SINÄ haluat osallistua työhön tekemällä tai lahjoittamalla taloon yksittäisiä esineitä. Suureen taloon tarvitaan paljon pikkuesineitä. Hallituksen jäsenet huolehtivat itse puitteiden eli talon ja pihapohjien rakentamisesta. Piha-alueetkin ovat suuria ja niihin tarvitaan runsaasti esineitä.
 
Kesän näyttelyssä talossa vietetään yhden asukasparin kultahäitä ja paikalla on runsas vierasjoukko.
 
Ilmoittaudu mukaan tähän mielenkiintoiseen hyväntekeväisyysprojektiin mahdollisimman pian ilmoittautumiset @ nukkekotiharrastajat.fi.
Aikataulullisesti jokin kohta työstä (huoneen tai pihan nurkka) pitää olla kuvattuna 1.4. mennessä, jolloin alkaa museon käsiohjelman teko. Museon esitteeseen tulee 1-4 kuvaa jokaisesta asunnosta ja lyhyt kuvaus talojen asukkaista ym. Lopullisesti talo sisustuksineen pitää olla valmis toukokuun loppuun mennessä. Joten meillä on kohtuullisesti aikaa esineiden kokoamiseen. Avaamme facebookiin oman ryhmän, johon projektiin osallistuvilla on pääsy. Sieltä mme yhdessä seurata hankkeen etenemistä ja saada ideoita tarvittavien esineiden tekemiseen ja jakaa tehtäviä. 
 
Tervetuloa mukaan tähän hyväntekeväisyysprojektiimme!
 
Terveisin Leea
 
Leea Lehelmä
puheenjohtaja
Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajat Ry